Kesä on saapunut Sallaan!

Sallassakin mittari kiipeää jo +20 asteen lämpöisemmälle puolelle ja mikäs sen parempi keli on avata kesäkausi.

Viimeiset jäiden rippeet sulavat järvistä ja lammista nyt vauhdilla, niin kuin lumet luonnosta sekä rinteiltä. Etelä- ja länsipuolen rinteillä lumet ovat jo todella vähissä ja varjopuoleltakin lumet muuttuvat vedeksi lämpöisten päivien ja öiden vaikutuksesta. Mahtava luontomme alkaa näyttää uutta vihreää niin puissa kun maassakin. Kesä, kesä, kesä…

Vuokraamossa on uusittu kaikki sähköavusteiset läskipyörät ja pyöriä onkin komea rivistö valmiina seikkailuihin niin poluille kuin reiteille tai vaikka pyöräteille. Uutuutena on nuorten sähköavusteiset pyörät. Nyt koko perhe suuntaa mukavasti yhteiselle retkelle samankaltaisilla pyörillä.

SUP-laudat ovat valmiina ja odottavat jäiden sulamista ja ensimmäisiä nautiskelijoita. Märkäpuku kuuluu laudan vuokraan, joten nauttimaan pääsee vaikka vesi onkin vielä raikkaan viileää.

Frisbeegolf rata laajeni 18 koriseksi viime syksynä. Uusi osio on enemmän rinteiden alaosassa joten vasta-alkajalle on matalampi kynnys lähteä kokeilemaan lajia ja toisaalta totinenkin harrastaja löytää radasta mielenkiitoisia haasteita.

Kesän pihapelit ovat myös vuokraamon valikoimassa joten tekemistä löytyy varmasti koko lomalle.

Sallan kesän viikko-ohjelmassa on monipuolista tekemistä viikottain. Yksi suosituimmista varmasti on tiistai-illan maastopyöräretki jossa opetellaan maastoajoa leppoisalla asenteella sähköavusteisilla maastopyörillä. Retken kesto on 1-3 tuntia riippuen ryhmästä. Opastus on ilmainen. Jos sinulla ei ole sähköavusteista pyörää mukana saat sen vuokrattua retken ajaksi erikoishintaan 30€/hlö.

Myös tulentekokurssin uskotaan olevan yksi suosituimmista ohjelmista sillä onhan tulenteko päässyt monelta unohtumaan tai jäänyt oppimatta kaupunkilaistumisen myötä.

Sallatunturista löytyvät myös esim. Suunnistuksen kiintorastit joihin karttoja saa kaikista tunturin palvelupisteistä. Maanantaisin Sallan Karhut järjestää iltarastit joista löytyy suunnistusratoja aloittelijoista enemmän harrastaneeseen. Suunnistuspaikat ja lisätietoa Sallan karhut suunnistus sivuilta.

Tervetuloa tutustumaan palveluihimme ja nähdään Sallatunturissa!

Varaukset ja info numerosta 016837711 tai ski@salla.fi

Erämaassa viihdytään

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,7 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

In The Middle Of Snowhere