Vauhtia ilman kiirettä

Salla Ski & Active – In The Middle Of Snowhere

Jylhien tunturien ja tykkylumesta notkuvien havupuiden erämaassa, keskellä ei mitään, sijaitsee suomalaisen hiihdon syntysija. Sallassa on hiihdetty kivikaudelta saakka. Sen todistaa alueelta löytynyt maailman vanhin suksi. Sallatunturi sai aikoinaan myös kunnian toimia vuonna 1937 Suomen ensimmäisten syöksy- ja pujottelukisojen näyttämönä. Nykypäivänäkin Sallan rinteillä koetaan lumista riemua – historiallisen upeissa puitteissa.

Sallan hiihtokeskuksen rinteet tarjoavat sopivia haasteita pikku kypäräpäistä nautiskelijoihin ja parkkitykeistä takamaastojen puuterihaukkoihin. Sallassa keskityt jonossa odottelun sijaan huippukuntoisilla rinteillä kurvailuun. Pujottelulupauksille on tarjolla alppimaajoukkueiden harjoitteluleireillään suosima FIS –kilparinne.

Tervetuloa erämaan lumisille rinteille Sallatunturiin!

Sallan huipulle noustessa sen tajuaa. Erämaamaisemat jatkuvat silmän kantamattomiin kauas Venäjän rajan yli. Sallassa on vielä yllin kyllin rauhaa ja tilaa niitä kaipaavalle. Moni palaakin Sallaan juuri tuon tunteen vuoksi. Saman kaltaista on vaikeaa löytää muualta.

Salla Ski Resortin monipuolisissa ja huippukuntoisissa rinteissä laskija ei joudu kokemaan ruuhkaa tai jonotuksen kiusaa. Rinteistä omansa löytää niin vasta-alkaja, nautiskelija, parkkilaskija kuin pujotteluexpertti. Lapsia ja vasta-alkajia palvelee oma rinnealue eturinteiden alaosassa aivan keloravintolan pihapiirissä. Snow Park tarjoaa loistavia eri kokoisia suorituspaikkoja niin kokeneelle kuin aloittelevalle parkkilaskijalle.

Alppimaajoukkueiden tasoon kelpaava musta FIS –kisarinne pitää huolen, etteivät haasteet lopu kesken. Sallan takamaastojen paksu puuteripeite taas vetää puoleensa vapaalaskijoita.

Tunturierämaan suojissa kulkee 160 km hiihtolatuja, joista 42 kilometriä on valaistu. Koiraharrastajien iloksi 17,5 km latuosuudella myös koiran kanssa hiihtäminen on sallittua! Latujen varsilla voit nauttia upeiden maisemien lisäksi vaikkapa kupin kuumaa latukahvilassa tai syöttää kuukkeleita laavutulilla evästaukoa pitäessäsi.

Erämaassa on paras liikkua sukset jalassa, se tiedettiin jo kivikaudella!

Nopeuslaskupiste

Itärinteellä (5.2) on speed check eli nopeudenmittauspiste. Alue on aidattu ja siinä voi veloituksetta käydä testaamassa omaa vauhtia tai vaikka selvittää perheen nopeimman laskijan. Siellä järjestetään viikoittain perheille sopivia nopeuskisoja.

Erämaassa viihdytään

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,7 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

In The Middle Of Snowhere