Tyttären toiveesta syntyi Sallan ensimmäinen jääbaari – SnowLoungessa nuotiokin on jäätä

“Sitä ei vielä Sallassa ole. Se on jotain uutta. Sen täytyy toimia. Minä rakennan Sallaan lumilinnan!” Näin tuumi matkailuyrittäjä Markus Gottwald. Kun oman pihan lumirakennelmat eivät riittäneet, hän päätti laajentaa rakentamista kotipihan ulkopuolelle. Sallassa lumirakentamista ei vielä ollut. Lisävauhtia idealle antoi tuolloin nelivuotias tytär, joka halusi itselleen samanlaisen jäälinnan kuin Disneyn Frozen-elokuvan Elsalla.

Marraskuussa 2017 alkoi virallisten asioiden hoito. Täytyi perustaa yritys, valita yhtiömuoto, tehdä virallinen liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat, anoa rakennusluvat, anoa hyväksynnät naapureilta, tehdä pelastussuunnitelmat sekä hakea erilaisia lupia, muun muassa. Iltoja kului useita, kun papereita täytettiin puoliso Paula Aatsingin kanssa. Loppujen lopuksi kaikki sujui kuitenkin mutkattomasti, kun asiaa oli jo niin hyvin omassa mielessä parin vuoden ajan suunniteltu. Käsittelyajat sai lyhennettynä ja rakennustyö pääsi käyntiin. SnowLounge oli muuttumassa todeksi. Ja kuinkas kävikään: tyttären viisivuotisjuhlia vietettiin joulukuussa 2017 lähes valmiissa SnowLounge-lumilinnassa.

Sallatunturin juurelta, aivan hiihtokeskuksen kupeesta löytyvä SnowLounge on Sallan ensimmäinen täysin lumesta ja jäästä rakennettu baari. Tarjolla on laadukkaita kylmiä juomia A-oikeuksilla sekä pientä purtavaa pohjoisen ja Lapin hengessä. Löytyypä paikasta varmasti Sallan ellei jopa Suomen viilein laavu. Tässä tapauksessa viileällä ei tarkoiteta kylmää – nuotiokin on nimittäin jäätä.

SnowLoungen voi vuokrata myös yksityistilaisuuksiin, kuten syntymäpäiville tai vihkiseremonioihin. Onhan Sallan kunnanjohtaja Erkki Parkkisella vihkiluvat – miksi siis jättää tilaisuus käyttämättä!

Sisälämpötila SnowLoungessa pysyy ulkoilmasta riippumatta noin viidessä pakkasasteessa. Vierailulle kannattaa siis pukeutua kunnolla, vaikka tunnelma onkin lämmin. SnowLounge palvelee säistä riippuen maalis–huhtikuulle. Kun kelit lämpenevät, on syytä sulkea ovet ja alkaa suunnitella tulevan kauden rakennelmia.

SnowLoungen yrittäjä Markus Gottwald on asunut Suomessa kymmenisen vuotta ja tehnyt monipuolisia matkailualan töitä eri puolilla Lappia. Sallassa hän on asunut seitsemän vuotta ja perustanut täällä perheen. Gottwaldilla on kotimaastaan Saksasta matkailun korkeakoulututkinto ja osaamista laidasta laitaan. Suomi, pohjoinen ja talvi ovat lähellä miehen sydäntä. Vaikka Saksa on hänen mielestään hyvä maa, on Suomi vielä parempi. Samoin ajattelee moni muukin Suomesta luonnon rauhaa hakeva saksalainen.

Tervetuloa lämmittelemään käsiä Sallan viileimmän laavun jäänuotiolle sekä nauttimaan arktisesta tunnelmasta! SnowLounge palvelee joka päivä maalis–huhtikuun vaihteeseen saakka. Aukioloajat ja tuoreimmat kuulumiset löydät SnowLoungen verkkosivuilta sekä Facebookista.

Erämaassa viihdytään

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,7 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

In The Middle Of Snowhere