Salla on täynnä tekemistä ja Lapin taikaa – näin te vastasitte mielikuvakyselyyn

Millainen käsitys sinulla on Sallan hiihtokeskuksesta? Millaista on “In The Middle Of Snowhere”? Tässä tiivistetty kooste mielikuvakyselymme vastauksista. Voit lukea koko artikkelin Lumipallo-sivustolta.

Rauhaa ja hiljaisuutta, upeita maisemia ja paljon puhdasta lunta. Lumi oli yksi kyselyssä eniten mainituista asioista, ja sitähän Sallasta löytyy!

”Salla on keskellä koskematonta lunta. Hiihtokeskuksessa on jalan ja suksien jälkiä, mutta Sallan ympäristö on puhdasta ja koskematonta. Helsingissä ikänsä asunut kaipaa puhdasta lunta, jota ei Helsingissä näe.”

Kuva: Joonas Linkola

Jylhiä maisemia ja koskematonta erämaata

Salla tunnetaan maisemistaan. Kyselyssä ne saivatkin asteikolla 1–5 keskimäärin huikeat 4,6 pistettä. Sallassa kiehtovat asiat, joita ei rahalla saa: Lapin jylhät maisemat ja erämaan rauha.

Mielikuvissanne Sallaa hellii päivisin kirkas talviaurinko, iltaisin taivaalla loimottavat revontulet tai tähtitaivas. Ilma on puhdasta ja raikasta. Kysymykseen “valitse tärkeimmät syyt tulla juuri Sallan hiihtokeskukseen” lähes puolet eli 47 prosenttia vastanneista valitsi koskemattoman erämaan.

”Se tunne, kun pysähtyy katsomaan maisemia vaikkapa jossain Ruuhitunturilla. Kun luonto puhuu. On älyttömän kaunista ja rentouttavaa, sielu lepää.”

”Taianomainen luminen maisema, jonka hiljaisuuden rikkoo vain ajoittain puista maahan putoavan lumipaakun humahdus.”

Kuva: Kari Koskimaa

Arjen hälinä on helppo unohtaa monenlaisen tekemisen äärellä

Kun arki on kiireistä, lomalta tahdotaan rauhaa. Rauhallisuus olikin vastaustenne perusteella ehdottomasti tärkein syy tulla Sallaan. Sen mainitsi valtaosa eli 69 prosenttia.

”Salla on lumisen metsän ympäröimä paikka, jossa voi rauhoittua arjen hälinästä. Päivisin kaunista luontoa ja ulkoilua, pimeän saavuttua voi käpertyä viltin alle.”

Sallassa ruuhka loistaa poissaolollaan, mutta erilaisia aktiviteettejä on silti mukavasti tarjolla. 43 prosenttia teistä tulisi Sallaan ruuhkattomuuden takia.

Kylpylän ja muut aktiviteetit nosti esiin 48 prosenttia vastanneista. Ja Sallassahan tekemistä riittää myös rinteiden ulkopuolella: fatbiket, kylpylä, keilahalli, poropuisto ja muut touhut tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä kaikenikäisille.

”Retkeilyreitit ja laavut aina huippukunnossa. Rinteet hoidettu, ei jonoja.”

”Keväällä on ihanaa lasketella iltamäessä eturinnettä auringon laskun aikaan. Mieli rentoutuu, eikä ruuhkaa ole.”

Kuva: Joonas Linkola

Sallaan kannattaa tulla kauempaakin

Salla on kaukana Etelä-Suomen suurista kaupungeista. Vastauksissa oltiin kuitenkin sitä mieltä, että matka kannattaa taittaa. Salla on vierailun arvoinen paikka, joka tarjoaa kaiken, mitä talvilomalainen tarvitsee. Sallassa on taatusti lunta. Moni teistä pitikin In The Middle of Snowhere -slogania kuvaavana ja oivaltavana.

Kyselyn yhteydessä järjestettiin arvonta, jossa palkintona oli 2500 € arvoinen täyden palvelun loma Sallassa (2+2 hlö). Arvonnan voitti Ari V. Ypäjältä. Onnittelut!

Lue koko artikkeli Lumipallo-sivustolta.

Sitaatit ovat otteita kyselyvastauksista.

Erämaassa viihdytään

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,7 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

In The Middle Of Snowhere