Tapahtumia ja tekemistä

tekstikuva-tapahtumiajatekemistaVaikka pelkästään rinteissä ja ladulla viikko hujahtaa nopeasti, on Sallassa tarjolla paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Kylpylän poreet ja hierontahoidot rentouttavat päivän seikkailuissa rasittuneen kropan, poropuisto tutustuttaa pohjoisen uljaisiin sarvipäihin ja viikko-ohjelmista varsinkin lapsiperhe löytää riemuisaa tekemistä. Sallassa pidetään myös kauden mittaan useampikin pujottelukilpailu, joista lisätietoa löydät tapahtumakalenterista.

Sallaan tulevan kannattaa pakata kamera matkaan. Revontulien leiskunta öisellä taivaalla on upea näky, jonka ikuistamiseen voit hakea apua valokuvauskurssilta tai opastetulta retkeltä.

Massatapahtumia tai karnevaaleja Sallasta ei kannata hakea, niitä on tarjolla maailmassa tarpeeksi. Täältä löydät sen vastakohdaksi jotain paljon harvinaisempaa; villin ja koskemattoman erämaan rauhan joka puolelta ympäriltäsi!

Viikko-ohjelma

tekstikuva-viikkoohjelmaLeikkimieliset viikkokisat

Maanantaisin: klo: 14.00 leikkimielinen koko perheen pulkkakisa Eturinteen pulkkamäessä. ILMAINEN.

Tiistaisin: klo: 14:00 Dumle pujottelukisa alle 12-vuotiaille perherinteessä. ILMAINEN.

Keskiviikkoisin: klo: 14.00 Dumle Stiga-kisa Eturinteen pulkkamäessä. ILMAINEN.

Torstaisin: klo:14.00 Dumle Nopeuslaskukisa Itärinteellä. ILMAINEN. (vkot 2-5)

Sunnuntaisin: klo:14.00 Dumle Nopeuslaskukisa Itärinteellä. ILMAINEN. (vko 6->)

Aktiviteetit

tekstikuva-aktiviteetitSallatunturi on valopilkku erämaassa. Täällä on upeat mahdollisuudet kokea lapin erämaa moninaisten aktiviteettien kanssa. Huikeat revontulinäytökset joko luonnollisina iltojen ihmetyksinä tai parhaimmat otokset multimedia esityksenä. Kelkka- ja poro- sekä huskysafareilla koet erämaan kairat henkeäsalpaavasti…

Kylpylä

revontuli-spaKylpylä Holiday Club Salla

Valoisassa ja viihtyisässä, trooppisen lämpimässä kylpylässä rentoudut päivän aktiviteettien jälkeen. Hierovat suihkut parantavat arat lihakset ja silmiä hivelevä tunturimaisema saa arkihuolet unohtumaan. Kuntoaltaassa voi uida matkaa, virkistysaltaassa nauttia hierovista suihkuista ja vesiputouksista ja poreammeessa uppoutua unelmiin. Lasten altaassa pienimmätkin viihtyvät.

Revontuli-kylpylässä on neljä erilaista allasta:
Lasten allas, viihdeallas vesiputouksilla ja hierovilla suihkuilla, poreallas sekä kuntoallas 16 m.

Erilliset tilavat pukeutumistilat ja saunat  naisille ja miehille.
Kuntoaltaassa mahdollisuus vesijuoksuun, uimakouluja lapsille sekä aikuisten uimatekniikkaopetusta. Lasten käytettävissä erilaisia vesileluja ja kellukkeita. 
Pyyhkeitä ja uimapukuja voi vuokrata vastaanotosta.

Liikuntakeskus

Sallan LiikuSallahalli_logontakeskus tarjoaa monipuoliset sisäliikuntamahdollisuudet monipuolisesta kuntosalista ja sulkapallosta aina täysimittaiseen salibandykaukaloon saakka.

Hallin yli 1300m²:n tilat sisältävät lisäksi mm. täysin uudistetun kahvion. Kahviossamme on nyt mm. Playstation rallipenkkeineen, pöytäjalkapallo, aito Stern FLIPPERI Yhdysvalloista, uusi kuumajuoma-automaatti sekä kirjojen vaihtopiste. 

Ajankohtaista

Uutuuksia:

Hiihtokoulun ohjelmatarjonta ja Sallatunturin parkkilasku mahdollisuudet kasvavat. Hiihtokoulu järjestää viikoittaisten suosittujen ja samalla ilmaisten kilpailujen ja tapahtumien lisäksi uutena tuotteena perhekursseja sekä yrityksille suunnattuja yksityiskursseja ja Sallatunturi tutuksi opastuksia.
Parkkitekemiseen ja metsähiihtoon on tullut lisämausteita. Uusi lasku-ura itärinteen sivussa on kovasti lasten kehuma. Uusia puureilejä metsässä ovat rohkeimmat jo päässeet kokeilemaan ja perherinteen pienemmät lapsille tarkoitetut hyppyrit, aallot ja reilit ovat saaneet erinomaisen vastaanoton.
Sallan hiihtokeskuksen maskotti Slalom-Sasu –karhu on heräillyt alkutalven uniltaan ja näyttäytyy rinteillä useamman kerran viikossa. Tule tapaamaan Sasua rinneohjelmiin!

Tapahtumia Rinteillä:

26.11.2016  Rinteet avataan klo:10.00
3 – 4.12.2016  FIS -pujottelukilpailut

3.12.2016  Talvikauden avajaiset
31.12.2016  Uuden vuoden ilotulitus
9.2.2017  Haglöfs Suomi Slalom
16.2.2017  Haglöfs Suomi Slalom
23.2.2017  Haglöfs Suomi Slalom
2.3.2017  Haglöfs Suomi Slalom
3.3.2017  Dumle Go Snow rinnetapahtuma
3.3.2017  Lomalle Lomps -tapahtuma
9.3.2017  Haglöfs Suomi Slalom
16.3.2017  Haglöfs Suomi Slalom
23.3.2017  Haglöfs Suomi Slalom
29.3.2017  Haglöfs Suomi Slalom
30.3.2017  pujottelun suomenmestaruus -80-vuotis- juhlakilpailut
31.3.2017  FIS -pujottelukilpailut
1. – 3.4.2017  Nuorten pujottelun suomenmestaruuskilpailut
6.4.2017  Haglöfs Suomi Slalom 
13.4.2017  Haglöfs Suomi Slalom

Kulkuyhteydet

Sallaan on helppo tulla!

Lähimmät lentokentät sijaitsevat Kuusamossa ja Rovaniemellä. Kuusamon lentokentältä on lähes jokaiselta Finnairin ja Norwegianin reittilennolta edestakainen bussiyhteys Sallaan. Junalla pääsee Kemijärvelle, josta on edestakainen kuljetus Sallatunturille paitsi pyhäpäivinä Kemijärveltä Sallaan ei ole kuljetusta. Autolla matkaa Helsingistä Sallaan on noin 900 km. Oheisesta kartasta löydät oman reittisi Sallaan.

Tarkemmat tiedot lentokenttäkuljetuksista ja kulkuyhteyksistä http://loma.salla.fi/fi/kulkuyhteydet/ 

Sallatunturi on

Helsingistä, 986 km
Turusta, 950 km
Tampereelta, 780 km
Joensuusta, 560 km
Rovaniemeltä, 160 km
Kuusamosta, 100 km
Kemijärveltä, 67 km

Kaupat ja palvelut

Tunturikeskuksesta löytyvät kaikki matkailijan tarvitsemat peruspalvelut, mutta lisää kauppoja ja palveluita on tarjolla 10km päässä sijaitsevassa Sallan keskustassa. Sallan keskustan elintarvikemyymälät, erikoisliikkeet, pankit ja posti palvelevat ympäri vuoden.

Sallan palvelut