Hiihtolomalaisen ajankohtaiset kuulumiset Sallan hiihtokeskuksesta

Päivitetty 17.3.2021

Hiihtolomaviikot lähestyvät ja rinteetkin vilkastuvat laskijoista. Pyydämme rinnekeskuksen vieraita huomioimaan muutamia seikkoja, joilla teemme laskemisesta turvallista ja mieluisaa kaikille. 

COVID-19 -epidemian vuoksi käyttää henkilökuntamme maskeja sisätiloissa ja pyydämme kaikkia vierailijoita tekemään samoin. Mikäli sinulla ei ole omaa maskia mukana, löydät kertakäyttöisiä maskeja hiihtokeskuksen päärakennuksen eteistilasta ja vuokraamosta. Myös käsidesiä on saatavilla samoista pisteistä. Säästääksemme luontoa, lajittelethan käytetyt maskit energiakelpoiseen jätteeseen.

Hissiliput helposti verkkokaupasta

Talvikaudella 2020-2021 voit ostaa hissiliput kätevästi ennakkoon Axess-verkkokaupasta ja lyhentää asiointiaikaa vuokraamon sekä myymälän puolella. Verkkokaupasta ostetut liput voi nyt noutaa suoraan automaatista joka on lipunmyynnin ulkopuolella.

Välinevuokrausta nopeutat kirjautumalla vuokrajärjestelmään kotitietokoneella tai mobiililaitteella ja syöttämällä vuokraajien tiedot palveluun ennakkoon . Tällöin vuokraamotiloissa ei tarvitse enää kirjoittaa päätteelle omia tietoja, vaan voit siirtyä suoraan varsinaiseen vuokraustoimenpiteeseen.

Tutustu myös laskijan etuihin verkossa: perhelippu-ale, opiskelija-ale sekä välineiden ja hissilippujen viikonloppupaketti.

Vuokraamon oven ulkopuolelle on kiinnitetty valo, joka kertoo mikäli vuokraamossa on ruuhkaa. Jos valo palaa, odotathan vuoroasi ovien ulkopuolella.

Normaalikausi alkaa 12.2. ja avoinna olevien rinteiden sekä hissien määrä kasvaa

Perjantaina 12.2. alkava normaalikausi pidentää hiihtokeskuksen aukioloaikoja ja olemme tämän myötä auki klo 10-18. Siihen asti, on rinnekeskuksen normaalit aukioloajat klo 10-17.

Perjantaista 12.2. lähtien ovat rinteet auki klo 10-18 ja iltamäen myötä tiistaisin & perjantaisin klo 10-19. Rinteiden aukioloaikoihin voit tutustua verkkosivuillamme osoitteessa https://ski.salla.fi/aukioloajat-talvi/.

Poikkeuksia rinteiden aukioloihin viikolla 6:

 • Keskiviikkona 10.2. Kisarinne, hissi S3, avoinna klo 12-15
 • Torstaina 11.2. Pohjoisrinteet, hissi S4 avoinna klo 12-16
 • Perjantaista 12.2. lähtien rinteet ja hissit avoinna rinnekeskuksen vierailijoille normaalikauden aukiolojen mukaan säävarauksella.
  • Poikkeus ylläolevaan: Pe-Su 12.2.-14.2. klo 12.00 asti on Kisarinne auki vain nopeuslaskuleiriin osallistuville. Hissit sen sijaan ovat kaikkien vapaassa käytössä.

Ravintoloiden ja kahvioiden aukiolot Hiihtokeskuksen ympäristössä

Seuraamme Lapin sairaanhoitopiirin kulloinkin voimassa olevia koronasuosituksia ja -rajoituksia, sekä Sosiaali- ja Terveysministeriön viranomaisohjeita.

Voidaksemme huolehtia keskuksen henkilöstön ja asiakkaiden turvallisuudesta, olemme poistaneet käytöstä päärakennuksen myymälässä olevan kahviotilan. Kahvia/teetä ja muita virvokkeita sekä purtavaa myydään asiakkaille mukaan ja niitä voi nauttia myös päärakennuksen eturinteiden puoleisella terassilla.

Voit ostaa ruokaa ja virvokkeita hiihtokeskuksen läheisyydestä Take Away -periaatteen mukaan seuraavanlaisesti:

 • Keloravintola palvelee ruokailevia ja kahvittelevia asiakkaita eturinteiden luona päivittäin klo 11-20.
 • Ravintola Kiela (Hangasjärventie 1) palvelee Hangasjärventiellä asiakkaita päivittäin klo 12-21 (klo 12-16 lounastajille keitot, burgerit ja käristys, klo 16-21 koko ruokalista).
 • Itärinteiden juurella sijaitseva Itäkota avataan 13.2.2021 ja on auki klo 11-17.
 • Rinnekeskuksen taukopaikoilla, eli kodissa ja laavuilla voit grillata ja syödä omia eväitä, taukopaikat löydät seuraavanlaisesti:
  • Karhulammen kota eturinteiden juurella
  • Itärinteiden laavu, rinteiden alapäässä
  • Yläkota itärinteen yläosassa
  • Pohjoisrinteen laavu, rinteiden juurella
  • Kisarinteiden juureen avataan uusi tulipaikka (laavu) hiihtolomille

Rinnekeskuksen parkkipaikat

Rinnekeskuksen eturinteiden tuntumassa oleva parkkialue täyttyy hiihtolomaviikkojen aikaan varhain. Huomioithan siksi myös muut parkkialueemme.

Auto on mahdollista pysäköidä myös Itärinteiden pienelle parkkialueelle, mutta ensisijaisesti suosittelemme käyttämään kisarinteiden juurella sijaitsevaa suurta parkkialuetta. Kisarinteiden parkkialue sopii esimerkiksi koko päivän vierailijoille hiihtokeskuksella sekä hiihtolatuja käyttäville. Kisarinteen parkkipaikalta pääsee suoraan ankkurihissiin ja rinteisiin. Kisarinteen juurella ei kuitenkaan ole lipunmyyntiä.

Moottorikelkkailu ei ole sallittua Sallatunturin huipulle

Huomioithan, että Sallatunturin huipulle ei ole sallittua moottorikelkkailla.

Moottorikelkkailu on sallittua ainoastaan merkityillä moottorikelkkaurilla ja -reiteillä. Suosittelemme esimerkiksi tutustumaan Ruuhitunturin reittiin, jossa tykkylumiset ja kauaskantoiset maisemat taatusti tarjoavat kävijälle elämyksen. Ruuhitunturilla hiihtolomille avattava latukahvila palvelee myös moottorikelkkailijoita. Lisätietoa kelkkareiteistä saat täältä.

Freeride, eli syvän lumen vapaakelkkailu on sallittu ainoastaan sille erikseen merkityillä alueilla. Tutustu ja hae lupa Freeride-kelkkailuun Sallan Yhteismetsän sivuilta.

eFatbike sähköpyörällä ajelu on hauska ja suosittu talviliikuntalaji

Sallassa on monia huollettuja talvireittejä pyöräilijöille, kävelijöille ja hiihtäjille. Talvipyöräilyyn soveltuvia sähköavusteisia pyöriä (eFatbike) voit vuokrata hiihtokeskuksesta ja monenlaisiin talvireitteihin pääset tutustumaan täältä.

Talvipyöräilyssä olennaista on riittävän lämmin vaatetus, jonka kanssa polkiessa ei tule hiki, sopivat taukovaatteet, eväät, ladattu kännykkä ja omalle tasolle soveltuva reittivalinta. Hiihtokeskuksen asiakaspalvelusta sekä vuokraamosta annamme mielellämme vinkkejä pyöräilyyn talviolosuhteissa.

Sähköpyörän akun kestävyyden varmistamiseksi on eFatbikeille talvipyöräilyssä pakkasraja -12c.

Hauskaa tekemistä Rinnekeskuksen ympäristössä

Laskettelun ja talvipyöräilyn lisäksi löytyy vieraillemme monenlaista hauskaa ja innostavaa tekemistä rinnekeskuksen ympäristöstä.

Vuokraamostamme voit vuokrata käyttöösi mm. 

 • perinteisen ja vapaan suksia
 • lumikenkiä ja
 • umpihankihiihtoihin soveltuvia karvapohjaisia liukulumikenkiä (eli lyhyitä metsäsuksia). 

Karvapohjaisilla liukulumikengillä hiihtäminen koskemattomassa hangessa on hauskaa ja se antaa paljon tekemistä rinteiden sekä tampattujen urien ulkopuolelle.

Tutustu myös ohjattuihin viikoittaisiin retkiin, hiihtokoulun ohjelmaan ja muihin rinneaktiviteetteihin verkkosivuillamme.

Poimi tästä kaikki vinkit talteen hiihtokeskuksen ohjelmista:

 • Opastetut eFatbike-retket ja Liukulumikenkäseikkailut Sallatuntureille viikoittain
 • Hiihdon kertaustunnit hiihtolomaviikoilla 8, 9 ja 10 tiistaisin ja keskiviikkoisin
 • Muistinvirkistystä alppihiihtoon joka tiistai
 • Lasten Werneri-hiihtokoulut viikoittain
 • Lasten leikkimieliset viikkokisat joka ti-ke-to (pulkkamäki, pujottelu ja Stiga-kisa)
 • Hiihtokoulun yksityistunnit ja laskuseuraa rinteisiin jopa koko päiväksi
 • Telemark tutuksi -kurssi 24.-25.2.2021
 • Mimmit Mäkeen! -lautakurssi naistenpäivänä 8.3.2021

Latuverkostosta löydät lisätietoja sivuiltamme ja latujen hoidon kartan latuinfosta.

Metsälasku, Snowpark, streetit ja hiihtolomille avattava Sasun Seikkailureitti Sallan hiihtokeskuksessa

Sallan hiihtokeskuksessa löytyy kiehtovia rinteitä ja laskualueita monenlaisille laskijoille. Erityisen kysyttyjä ovat metsälaskualueet Itärinteiden molemmin puolin, Itärinteille hiihtolomiksi avattava Snowpark -laskualue, sekä hauskat ministreetit Eturinteiden puolivälissä, Perherinteessä ja nyt 2021 kaudelle uutuutena myös Kisarinteiden alaosassa.

Talvikaudelle uutta on myös hiihtolomaviikoille Itärinteiden alaosaan avattava pienten metsälaskijoiden Sasun Seikkailureitti, josta laskun lomassa voi bongata metsässä lyhyileviä eläinhahmoja. Sasun seikkailureittiä varten, pyydäthän asiakaspalvelustamme perheen pienimmille Sasun seikkailukartan. Sasun Seikkailureitin karttoja on saatavilla päärakennuksen lipunmyynnistä.

Erämaassa viihdytään

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,7 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

In The Middle Of Snowhere