Lapsiperheet viihtyvät Sallassa tulevalla kaudella entistäkin paremmin

Salla on sympaattinen hiihtokeskus, joka huomioi lapsiperheet. Sallassa on tehty töitä, jotta perheet viihtyisivät tunturissa entistäkin paremmin kaudella 2019–2020. Sallassa panostetaan myös vastuulliseen ja ympäristötietoiseen matkailuun.

– Haluamme palvella lapsiperheitä entistä paremmin, kertoo Sallan hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Kari Koskimaa laskettelukauden 2019–2020 suunnitelmista. Kesän ja syksyn aikana hiihtokeskukseen on rakennettu uusi aktiviteettialue, joka sopii hyvin myös lapsille.

– Aktiviteettialue väritetään erilaisilla porteilla ja muilla jännittävillä, aktivoivilla jutuilla. Näin rinteestä tulee etenkin lapsille entistä hauskempi ja innostavampi, Kari Koskimaa lupaa.

Aktiviteettialueen naruhissi on korvattu noin viisikymmentä metriä pitkällä, katetulla mattohissillä. Mattohissi palvelee aloittelijoiden ja hiihtokoululaisten lisäksi pulkkamäessä viihtyviä, sillä hissin vieressä on uusi, lähes 100 metriä pitkä pulkkamäki. Vanhaa, myös mattohissin vieressä olevaa, yli 200-metristä pulkkamäkeä muotoillaan entistä paremmaksi.

Jos omaa laskuvälinettä pulkkamäkeen ei löydy, voi paikan päältä vuokrata ”tuubi-renkaita”. Hissin ala-aseman kupeessa on myös perheen pienimpien iloksi pystytetty hissikaruselli.

 

Sallassa on hyvä harjoitella rinteiden taituriksi.

 

Edullisella yhteislipulla hisseihin

Uuden aktiviteettialueen lisäksi lähellä olevan perherinteen palvelutasoa nostetaan tuomalla rinteeseen aiempaa enemmän laskijoita aktivoivia elementtejä. Mattohissi, aktiviteettialue, parannettu perherinne sekä hissikaruselli muodostavat yhdessä hauskan perhealueen. Hisseihin on myynnissä oma edullinen yhteislippu.

Vanha naruhissi on siirretty itähissin viereen. Sallan loivat itärinteet ovat perinteisesti olleet monen laskettelijan suosikkeja. Naruhissin avulla myös pienimmät laskettelijat pääsevät ottamaan tuntumaa itärinteistä. Hissin vieressä on erillinen tulipaikka ja kota, joka toimii kahviona.

Vähemmän näkyvä mutta yhtä tärkeä uudistus on uusi hissilippujärjestelmä. Axess-järjestelmä nivoo yhteen hissiliput, vuokraamon, shopin, kahvion ja hiihtokoulun. Palvelu paranee ja nopeutuu, kun esimerkiksi hissilipun voi ostaa välineiden vuokrauksen yhteydessä.

 

Kohti vastuullisempaa matkailua

Sallassa tehdään koko ajan tärkeää kehitystyötä vastuullisen matkailun edistämiseksi.

– Matkailu on ollut kovassa kasvussa Sallassa. Haluamme tarjota kestävää matkailua jatkossakin. Salla onkin alueena mukana kahdessa kestävän kehityksen hankkeessa, Kari Koskimaa kertoo.

Ympäristöasioiden eteen töitä on tehty jo aiemmin, ja nyt tavoitteena on saada Ekokompassi-sertifikaatti Sallan hiihtokeskukselle vuoden 2020 aikana. Ekokompassi pohjautuu pohjoismaisiin ympäristöjärjestelmiin ja kansainvälisiin ympäristöjohtamisen standardeihin, ja se keskittyy konkreettisiin toimenpiteisiin. Ekokompassia koordinoi Suomen luonnonsuojeluliiton Kinos Oy. Ekokompassi-sertifikaatti kertoo sitoutumisesta jatkuvaan parantamiseen ja Ekokompassin 10 kriteerin noudattamiseen.

Lisäksi Salla on mukana Visit Finlandin (Business Finland) matkailuyrityksille ja -alueille kehitetyssä Sustainable Travel Finland -ohjelmassa.

 

Erämaassa viihdytään

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,7 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

In The Middle Of Snowhere