Nopeuslaskun maailmancup kunnioittaa Kalevi “Häkä” Häkkisen muistoa viikonloppuna

Sallatunturissa lasketaan tulevana viikonloppuna 9.–11.2. nopeuslaskun maailmancup. Kisat järjestetään nopeuslaskulegenda Kalevi “Häkä” Häkkisen muistoksi.

Häkkinen oli suomalainen alppihiihtäjä ja nopeuslaskija, joka oli nopeuslaskun uranuurtaja koko maailmassa. Häkkinen toi lajin myös Suomeen ja Sallaan. Urallaan hän teki useita ennätyksiä, muun muassa nopeuslaskuennätyksensä 205,011 km/h, ja  jatkoi työtään nopeuslaskun hyväksi vielä 80 vuotta täytettyäänkin.

On Häkkisen aktiivisuuden ansiota, että Salla on tullut kotimaassa ja maailmalla tutuksi nopeuslaskun harjoittelu- ja kisapaikkana. Vuosina 1995–2011 Sallassa pidettiin lukuisia nopeuslaskun maailmancupin osakilpailuja, joista suurin oli Sallan Karhujen vuonna 2003 järjestämät nopeuslaskun MM-kisat.

Kalevi Häkkinen menehtyi maaliskuussa 2017 89-vuotiaana. Tämän jälkeen Sallaan alkoi tulla kaikkialta Euroopasta pyyntöjä, että Sallassa pidettäisiin nopeuslaskun maailmancup-kisat edesmenneen Kalevi Häkkisen muistoksi. Toiveita kuunneltiin ja kunnianosoituksena suurelle vaikuttajalle päätettiin anoa Kansainväliseltä hiihtoliitolta muistokilpailuja.

Sallan karhut järjestävät kolmen päivän aikana kaksi nopeuslaskun (S1) maailmancup-osakilpailua ja kaksi S2-luokan FIS-osakilpailua. Kyseinen S2-luokka kilpaillaan nopeuslaskurinteessä syöksylaskuvarusteilla. Perjantaina lasketaan viralliset harjoitukset, lauantaina ohjelmassa on ensimmäinen maailmancup ja sunnuntaina lasketaan toinen maailmancup-osakilpailu.

Rinne-ennätystä ja maailmancup-pisteitä tavoittelemaan saapuu kilpailijoita 12 eri maasta ja mukana ovat kaikki tämän hetken nopeimmat laskijat. Ennakkosuosikkeina miesten sarjassa rinteeseen syöksyvät italialaisveljekset Simone ja Ivan Origone, Bastien Montes Ranskasta sekä Itävallan Manuel Kramer ja Klaus Schrottshammer. Ivan Origonen hallussa on viime keväänä laskettu maailmanennätys 254,958 km/h ja hänen veljellään Simonella Sallan rinne-ennätys 169,57 km/h. Naisten ennakkosuosikki on Italian Valentina Greggio, jolla on hallussaan naisten maailmanennätys 247,038 km/h, niin ikään viime keväältä. Suomalaisia kilpailuissa edustaa yksi nainen ja seitsemän miestä. Jukka Viitasaaren johdolla suomalaiset lähtevät haastamaan lajin kärkinimiä.

Vauhdikkaiden kilpailujen seuraaminen Sallatunturissa on maksutonta. Kilpailunjohtaja Kari Koskimaa toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan maailmancup-tapahtumaa ja kunnioittamaan Häkä Häkkisen muistoa.

Katso kisojen aikataulu ja lista osallistujista Sallan Karhujen sivuilta.

Lisätietoa:
Kari Koskimaa, toimitusjohtaja
Salla Ski Resort
Kaunisharju Oy
puh. 040 541 4197
kari.koskimaa@salla.fi

Erämaassa viihdytään

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,7 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

In The Middle Of Snowhere