Puuterilaskuja ja lämminhenkistä tunnelmaa valokuvauksellisissa maisemissa

– Kokonaisuutena Salla yllätti positiivisesti. Tekemistä riitti hyvin pariksi viikoksi, sanoo Joonas Linkola, yrittäjä ja intohimoinen reissaaja, jonka huikeilla luontokuvilla on Instagramissa lähes 100 000 seuraajaa. Hän vietti Sallassa kaksi viikkoa luonnosta ja ulkoilmakulttuurista innostuneiden kavereidensa kanssa.

Laskettelu oli loman ykkösaktiviteetti. Sallan hyväkuntoiset rinteet saavat kokeneilta laskijoilta kiitosta.

– Rinteet ovat hyvin huollettuja ja niitä on paljon laskijoiden määrään nähden. Tilaa on paljon, sai laskea rauhassa. Onneksemme loman aikana lunta satoi lisää, joten off-pisteetkin olivat päivä päivältä paremmat, Linkola muistelee.

Kaksiviikkoinen loma oli niin onnistunut, ettei edes pieni loukkaantuminen haitannut. Muutaman päivän paussin jälkeen Linkola oli taas rinteessä.

– Oikeastaan koko loman paras juttu oli se, kun pääsin takaisin laskemaan puutereille, fiilistelemään koskematonta lunta takarinteissä.

Kaveriporukka majoittui perinteisissä hirsimökeissä. Aktiivilomalla on tärkeää, että majoitus toimii: että varusteita mahtuu järjestelemään ja vaatteita kuivattelemaan. Pihapiiri oli luonnon ympäröimä ja oma rauha taattu.

– Laitoimme vain lumikengät jalkaan ja painelimme suoraan maastoon omasta ovesta. Laskettelurinteetkin olivat niin lähellä, että päivän viimeiset laskut pystyi päättämään omalle ovelle, Linkola nauraa.

Rinteiden, off-pisteiden ja mukavien rinneravintoloiden lisäksi Linkola ystävineen pääsi kokeilemaan muitakin talvisia aktiviteettejä, kuten huskysafaria ja moottorikelkkaretkeä. Yleensä Linkola harrastaa omatoimimatkailua, mutta nautti tällä kertaa järjestetystä ohjelmasta.

– Oli mukavaa mennä kerrankin ilman suunnitelmaa. Asiakaspalvelun laatu yllätti meidät positiivisesti. Sallalaiset olivat tosi rentoja, puheliaita ja lämminhenkisiä ja ottivat meidät hyvin huomioon.

Linkolan mukaan Salla sopii seikkailuhenkisille ihmisille, jotka eivät kaipaa lomaltaan bilettämistä vaan luonnonläheisyyttä.

– Salla on erittäin valokuvauksellinen paikka; hyvin puhdas, koskematon ja kaunis. Jouluaattoyönä kiipesimme Salla-tunturin laelle. Ihailimme tykkylumisia puita kuun valossa. Siihen kun leimahti vielä revontulet, niin oli se aika upea joululahja.

Kuvat: Joonas Linkola

Erämaassa viihdytään

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,7 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

In The Middle Of Snowhere