Ympäristöohjelma ja vastuullisuus

Asiakaslupauksemme

Sallan luonto on meille sydämen asia ja toimimme nöyrässä yhteistyössä sen kanssa. Tämän haluamme tuoda esiin kaikessa toiminnassamme.

 1. Kunnioitamme luontoa. Rinteemme lumetetaan Keselmäjärven vedellä. Keväällä rinteiden sulaessa valuu vesi takaisin järveen. Lainaamme sitä siis vain hetkeksi. Meillä virtaa hanasta puhdas lähdevesi ja sitä voit nauttia vapaasti myymälässämme ja täyttää myös juomapulloosi.
 2. Suosimme uusiutuvaa energiaa. Lumetusjärjestelmämme, hissit, valaistus ja kaikki sähkölaitteemme toimivat 100% uusiutuvalla Ekosertifioidulla sähköllä ja päärakennuksessa käytämme ekologisesti maalämpöä.
 3. Suosimme lähellä ja vastuullisesti tuotettuja tuotteita. Pyrimme pitämään paikallisia tuotteita kahvion valikoimissa ja matkamuistoista noin neljännes on paikallisilta tai kotimaisilta toimittajilta. Myymälästämme löydät myös vastuullisesti valittuja urheiluvaatteita esimerkiksi omasta ekologisesta SkiSalla mallistosta. Myös materiaalivalinnoissa suosimme vastuullisuutta, josta esimerkkinä luonnonkuitukomposiitista valmistetut eräastiat.
 4. Kierrätämme jätteet ja autamme myös sinua kierrättämään. Tulipaikoillamme, hissien ala-asemilta ja eturinteiden yläosasta löytyvät lajittelupisteet jätteille. Nuotiopaikolla on lisäksi ohjeet mitä roskia voit polttaa ja mitä ei. Kaikki kierrätettävät muovit, ml. myymällä syntyvän pakkausmuovin ja pahvin kuljetamme itse lajiteltavaksi. Voit jättää meiltä ostamasi tuotteiden myyntipakkaukset suoraan myymäläämme kierrätettäväksi. Näin vähennämme jätettä ja kierrätämme syntyvät jätteet raaka-aineiksi. Kerromme myös mielellään miten voit kierrättää lomallasi syntyvät jätteet helposti.
 5. Teemme työtä pienentääksemme hiilijalanjälkeämme ja tarjotaksemme matkailijoille päästöttömiä elämyksiä. Urheilun lomassa voit lainata meiltä sähköauton käyttöösi ja hurauttaa sillä päästöttömästi sekä edullisesti vaikka kirkonkylälle kauppaan. Meiltä löytyvät myös polkupyörät, jotka liikkuvat joko lihasvoimalla tai sähköllä. Sähköpyörämme ladataan 100 % uusiutuvalla sertifioidulla Ekoenergialla, kuten sähköautokin.
 6. Läpinäkyvällä ja vastuullisella toiminnalla kannamme kortemme kekoon ilmaston puolesta. Salla Ski Resort on saanut Ekokompassi-ympäristösertifikaatin toiminnalleen ja pyrkii toiminnallaan vahvistamaan Sallan matkailualueen vastuullisen matkailun toimintaa.

Ekokompassi -ympäristöohjelmamme

Ympärivuotisen toimintamme perustana on luonto ja sen suomat mahdollisuudet liikkumiseen ja elämyksiin rinteissä sekä niiden läheisyydessä. 

Me Sallan Hiihtokeskuksella olemme sitoutuneet suojelemaan ja säästämään luonnon resursseja. Kunnioitamme ja vaalimme pohjoista luontoa ja haluamme toiminnallamme vaikuttaa myönteisesti ympäristöömme. Aloitimme työn Ekokompassin kanssa vuonna 2020 tehdäksemme näkyväksi yhtiön tavoitteellisesti johdettavaa ja mitattavaa ympäristötyötä. Ensimmäinen auditointikierroksemme valmistui joulukuussa 2021. Ympäristötyömme on kuitenkin käynnistynyt jo pitkälti ennen tätä, sillä olemme toimineet ympäristöarvoja vaalien jo yhtiömme alkuajoista lähtien.

Matkan varrella olemme asettaneet konkreettisia tavoitteita ympäristötyön edistämiseksi, samalla kun henkilöstömme on saanut perehtyä ympäristöasioihin.

Osoituksena pitkäkestoisesta työstämme ympäristömme hyväksi, on yhtiölle tammikuussa 2022 myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti ympäristöohjelman ulkoisen auditoinnin pohjalta.

Auditoinnissa, eli sisäisessä tarkastuksessa vahvistettiin, että noudatamme Ekokompassi-järjestelmän 10 kriteeriä. Ohjelman puitteissa asetettujen tavoitteiden toteutumista raportoidaan vuosittain ja seurantatarkastus tehdään kolmen vuoden päästä.

Sallan Hiihtokeskukselle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti

Sallan Hiihtokeskukselle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti, osoituksena pitkäkestoisesta työstä ympäristön hyväksi.

Ympäristövastuu tarkoittaa meille konkreettisia tekoja

Ympärivuotisen toimintamme perustana on luonto ja sen suomat mahdollisuudet liikkumiseen ja elämyksiin rinteissä sekä niiden läheisyydessä. Vaikka ympäristösertifikaatti on tuore, ei ympäristövastuu ole meille uusi asia, sillä olemme huomioineet ympäristöarvot toiminnassamme jo pitkään.

Viimeisen vuoden ajan olemme tehneet tiiviisti töitä yhdessä asiantuntijoiden kanssa vahvistaaksemme ympäristöohjelmamme selkeään sanalliseen muotoon, joka ohjaa toimintaamme entistä kirkkaammin muiden arvojemme rinnalla.

Sallan Hiihtokeskuksen ympäristöohjelmaan on kirjattu toimintamme merkittävimmät ympäristönäkökulmat, joihin kuuluvat mm.

 • sähkön kulutus,
 • polttoaineiden ja veden käyttö,
 • fyysinen toimintaympäristömme ja sen kuluminen,
 • jätehuolto ja kierrätys,
 • kemikaalien käyttö,
 • vastuulliset hankinnat,
 • vaikuttaminen ja viestintä sekä myös
 • yhtiömme sosiaalinen vastuu.

Olemme lisäksi määrittäneet teemojen alle tavoitteita ja toimenpiteitä, joiden avulla voimme pienentää näiden alueiden kuormitusta, tehden siten omasta hiilijalanjäljestämme mahdollisimman pienen. Ekokompassi-ympäristöohjelma tukee liiketoimintamme jatkuvaa kehittämistä.

Seuraamme ympäristöohjelmaamme kirjattuja tavoitteita ja toimenpiteitä säännöllisesti, saadaksemme aikaan todennettavia tuloksia. Ympäristöohjelmamme on auditoitu ulkoisesti joulukuussa 2021, minkä pohjalta ympäristösertifikaatti on nyt myönnetty.

Mikä on Ekokompassi?

Ekokompassi on toimialariippumaton ympäristöjärjestelmä, joka pohjautuu kansainväliseen ISO 14001 -standardiin ja vastaa muita pohjoismaisia ympäristöjärjestelmiä. Ekokompassin omistaa Suomen vanhin ja vaikuttavin ympäristöjärjestö, Suomen luonnonsuojeluliitto.

Lue lisää Ekokompassista täältä!

 

Erämaassa viihdytään

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,7 / 5

Arvostelujen keskiarvo 4,5 / 5

In The Middle Of Snowhere